7 steg för blogginlägg att skapa inkomst varje vecka

pengarinternet

Skriv artiklar för att skapa inkomst från webben

Att blogga är mer än att bara skriva mer än 500 ord. Om du är webbentreprenör ska varje blogginlägg du skriver ge dig betalt. Det kan vara vad som helst – nya läsare, regelbundna läsare, auktoritet, försäljning och kunder. Jag vill snabbt visa dig hur du skriver ett blogginlägg som genererar inkomster för dig varje vecka.

Det spelar ingen roll om du har kämpat i tio år för att uppnå detta mål för ditt företag – tro bara att det är möjligt. Allt beror på hur mycket pengar du vill tjäna. Att skriva en artikel är inte så svårt, men att skriva en artikel som genererar inkomster kan vara en mardröm.

Som bloggare kan du inte bygga ett imperium utan pengar. Det vore faktiskt dumt att säga att pengar är sekundära.

Här är 7 steg för att skriva en artikel som kommer att tjäna (pengar):

1. Skriv dina mål

Du kan inte få en bra start i bloggandet om du inte vet varför du började från början. Du förstår, ditt mål är ”anledningen till varför”. Ja, en del människor tjänade pengar med 1tpe eller Clickbank, men de insåg att det var lättare att få kontakt med experter inom sin bransch och skapa en egen gemenskap med en blogg.

Jag har själv skrivit ner mina mål.

Att misslyckas är en del av att vinna. Du får inte bara föreställa dig dem i ditt huvud, du måste skriva ner dem. Det är här som kraften att röra sig snabbt finns. Det är här som all makt ligger.

pengarinternet

2. Skapa landningssidor

Innan du kan skriva ett blogginlägg som ger pengar behöver du en landningssida. När du bloggar ska varje steg du tar stärka ditt varumärke. På internet är det som folk säger om dig mycket viktigare än det du säger om dig själv.

Skapa en landningssida som kan lösa ett visst problem. Du kan till exempel skapa en sida med en användbar artikel om hur man installerar WordPress-programvaran. Längst ner på sidan skapar du en call-to-action-knapp så att läsarna kan registrera sig för att få tillgång till videohandledningar som guidar dem genom installationen. Många föredrar videor framför text.

3. Skapa ett unikt försäljningsargument

Dina läsare behöver veta vad du står för. Detta är ditt unika säljargument. Och de vill veta vad du kan leverera i form av kvalitetsinformation. Få människor att prenumerera på din lista, köpa din produkt, det är möjligt, men om du inte kan göra det – kommer du att klaga.

Titta på framgångsrika bloggare som A.Amacker,O.Roland,R.Bigot (Frankrike) eller Pat Flynn, Jon Morrow, Darren Rowse (USA). Vad har de gemensamt? I havet av tusentals bloggare sticker de här killarna ut. Kom ihåg att ditt erbjudande är synligt, levande och kan leda till en kontakt med dina läsare. Ta det här på allvar.

4. Skapa artikelidéer som väcker intresse

Alla idéer är inte lika bra. Vissa kommer att bli virala, medan andra kommer att glömmas bort. För att tjäna pengar på en av dina artiklar måste du ta upp ett ämne som folk brinner för. På så sätt kommer de att dela med sig på Facebook, Twitter, LinkedIn, Pinterest och kanske till och med i sina senaste artiklar.

Om du vill hitta idéer till artiklar som kan bli virala kan du gå till Buzzsumo: Skriv in namnet på webbplatsen eller ett nyckelord och klicka på Sök. Vi ser alla de artiklar som har delats mest.

Kom ihåg att du inte behöver uppfinna hjulet på nytt. Du har redan ”heta” ämnen som alltid finns där.

5. Få kontakt med inflytelserika personer

Det räcker inte att komma på en idé som förmodligen kommer att bli viral. Du måste också få kontakt med personer som har inflytande och auktoritet och som kan övertyga sina fans för dig.

Du kan inte göra allt själv – särskilt inte när du precis har börjat. Du måste dock förstå hur erfarna användare arbetar. Professionella bloggare kommer inte att främja ditt inlägg om det inte är användbart eller åtminstone intressant.

Och du behöver inte bara skriva textinnehåll. Du kan variera med infografik, videor, poddar och andra former av innehåll. Om du tycker att det är svårt att skapa andra former av innehåll kan du kolla in dessa webbplatser: Visme, Piktochart, Infogr.am och Visually. Dessa är bra verktyg för att omvandla dina idéer till infografik.

pengarinternet

6. Sikta på nyckelord med lång svans – Long Tail

Även efter Google Penguin-uppdateringen hjälper long tail keywords fortfarande till att få bättre ranking och generera målinriktad organisk trafik. För att dina blogginlägg ska generera pengar måste du rikta in dig på dessa typer av fraser. Om du i vilket fall som helst lägger in nyckelord i titeln och brödtexten, så länge det är lätt att läsa och inte ser missvisande ut, kommer du att förbättra din ranking.

Använd gästutskick och pressmeddelanden för att få bra backlinks till dina värdefulla artiklar.

7. Tjäna pengar på artiklar med kampanjerbjudanden

Den sista pusselbiten är att tjäna pengar på dina artiklar med kampanjerbjudanden. Om du inte har några produkter kan du gå in på affiliateplattformar och leta efter erbjudanden som ger bra betalt.

När ditt blogginlägg har retweetats, gillats på Facebook och dina läsare har snubblat över det, kommer många att vilja veta mer om dig och dina produkter. För att de litar på dig. Du måste bygga tillit på Internet.

Vad kommer härnäst?

Den här 7-stegsprocessen för att skriva ett blogginlägg som lönar sig kan verka lite skrämmande, men det är den inte. Du behöver bara läsa den igen och använda dessa tips i varje steg. På det hela taget bör du ha ett öppet sinne. Utmana dig själv att förändra din egen värld genom att skriva väl underbyggda, användbara och praktiska blogginlägg.

Så länge du tjänar pengar på relevanta, högkvalitativa erbjudanden kommer din inkomst att öka med tiden. Det är inget lätt arbete, men det är underbart när det tagit fart.

Petter Hedman

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *