Hur du tjänar pengar från din telefon

pengar fran mobilen

Utnyttja din pålitliga enhet för att tjäna pengar tillbaka, utföra småjobb, sälja dina saker och mycket mer. Ja, du kan tjäna pengar med din telefon. Förvänta dig bara inte att tjäna miljoner på det här sättet, och faktagranska influencers och bloggare som säger att du kan göra det. Men om du vill komplettera din inkomst eller tjäna några dollar medan du redan stirrar och scrollar kan du lika gärna ta fram din pålitliga enhet.

5 sätt att tjäna pengar från din telefon

Möjligheterna nedan omfattar både sådana som du kan göra från soffan med bara din telefon och sådana som kräver mer ansträngning.

1. Tjäna cashback pengar

För ett riktigt lättarbetat sätt att tjäna pengar från din telefon – eller spara pengar, beroende på hur du ser på det – prova en app för kontantåterbäring. Dessa appar erbjuder vanligtvis rabatter och avdrag på vardagliga varor.

Ibotta, till exempel, är en av de mest populära och högt rankade av den här typen av appar. Så här fungerar den: Först söker du i Ibottas app (eller webbplats) efter cashback-erbjudanden för köp på nätet och i butik. Sedan gör du köpet, visar upp ett bevis på transaktionen och får pengar via PayPal eller ett presentkort.

pengar fran mobilen

Så, låt oss säga att du planerar att handla på Walmart. Först söker du på Ibotta efter erbjudanden på Walmart. Du kan hitta ett erbjudande om att få 2,47 dollar tillbaka för ett visst märke av jordnötssmör. Du ”lägger till” erbjudandet i appen innan du köper jordnötssmöret på Walmart. Sedan laddar du upp ett foto av ditt kvitto från Walmart, och Ibotta lägger till 2,47 dollar till dina inkomster tills du är redo att göra ett uttag.

Ibotta är långt ifrån den enda appen av det här slaget. På den växande marknaden för cashback-appar finns bland annat Fetch Rewards, RetailMeNot, GetUpside och många andra.

2. Ta del av undersökningar

Att göra undersökningar för pengar är inte särskilt givande – vi pratar om kanske ett par dollar i timmen. Men det är enkelt nog, särskilt eftersom många webbplatser för undersökningar har egna mobilappar, bland annat MyPoints, i-Say och Survey Junkie.

Även om dessa webbplatser varierar, låter de dig vanligtvis besvara enkätfrågor för att få poäng och sedan lösa in dessa poäng. Du kan få betalt i kontanter (ofta via PayPal) eller på andra sätt, till exempel presentkort. Observera att dessa webbplatser vanligtvis kräver att du samlar många poäng – alltså mycket tid – innan du kan lösa in dem.

Om du vill veta mer om fördelarna och nackdelarna med dessa appar kan du läsa recensioner i iOS App Store och Google Play samt på SurveyPolice.com.

När du väl börjar delta i undersökningar ska du skydda din information. Dela aldrig ditt personnummer, bankkontonummer eller körkortsnummer.

3. Frilansa eller utför småjobb

Fiverr, Upwork och andra appar för att tjäna pengar kopplar ihop frilansare med kunder som söker arbetskraft. Så om du är skicklig inom skrivande, marknadsföring, design, webbutveckling eller något annat område kan du kanske få betalt för uppdrag.

Varje webbplats är annorlunda, men du får vanligtvis betalt per projekt, antingen via PayPal eller direkt till ditt bankkonto. Både Fiverr och Upwork tar en del av dina inkomster.

Ett annat sätt att tjäna pengar med din telefon och lite grovjobbet är genom appen TaskRabbit. Beroende på dina färdigheter, din erfarenhet och de lokala möjligheterna kan du tjäna pengar på att springa ärenden, montera eller flytta möbler, skotta snö, sitta med husdjur, hjälpa till vid evenemang eller något annat. Du, ”Tasker”, tjänar en timlön för dessa uppdrag, minus en serviceavgift, och det finns möjlighet till dricks.

4. Utnyttja ditt innehåll

Om du redan har en stor följarskara på sociala medier eller en blogg kan du kanske tjäna pengar från din telefon. Det mest populära sättet att tjäna pengar på Instagram är till exempel att bli sponsrad. Folk tjänar också pengar på TikTok genom att få sponsorer.

Säg att du regelbundet postar om dina skönhetsrutiner. Ett hudvårdsföretag kanske vill att du lägger upp ett foto där dess fuktkräm ingår. Du kan nå ut till en potentiell sponsor, sponsorn kan nå ut till dig eller så kan du samarbeta med en tredje part för att skapa kontakten.

Du kan också försöka tjäna pengar på YouTube eller genom din blogg genom att tillåta annonser på ditt innehåll.

Observera att det tar mycket tid att tjäna pengar på ditt innehåll, särskilt om du inte redan har en stor, hängiven följarskara som är attraktiv för annonsörer. Undersök framgångshistorier och råd om hur man tjänar pengar på det här sättet.

5. Sälj dina saker

Om du har saker som du vill göra dig av med och som är i gott skick kan du förmodligen hitta en app som hjälper dig att sälja dem. För lokal försäljning kan du prova den mobila marknadsplatsen OfferUp, men tänk på att säljarna debiteras en serviceavgift. Eller utforska mer allmänna appar med lokala köp- och försäljningsmöjligheter, till exempel Craigslist eller Nextdoor.

Amazon och eBay är bättre appar för att sälja saker online till en större publik. Om du vill sälja konst, hantverk eller vintagevaror kan du försöka tjäna pengar på Etsy. Om du specifikt vill sälja kläder online kan du prova appen Poshmark.

Innan du säljer via dessa appar bör du granska deras krav och avgiftsstruktur. Och undersök marknaden. Ta reda på hur mycket jämförbara föremål går för, så att du inte under- eller övervärderar dina varor.

Petter Hedman

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *