Kastanjestaket: Staket i kastanjeträ med kvalitet

Kastanjestaket: Staket i kastanjeträ med kvalitet

Bygg ett solitt staket med högkvalitativt kastanjeträ

Om du letar efter ett vackert trästaket som kan installeras antingen som ett inre eller yttre staket, kan du överväga att använda kastanjestängsel. Hur vackert träet än är är själva staketet inte den enda anledningen till att du vill ha den här typen av staket på din gård. Förutom träets skönhet erbjuder staketet också ett antal olika alternativ när det gäller stil, färg och ytterligare säkerhetsfunktioner. Så om du letar efter ett trästaket men också vill njuta av staketets skönhet och charm, bör du överväga ett kastanjefäste.

Material till kastanjestaket

Det finns ett antal olika typer av material som används när det gäller att tillverka ett kastanjestängsel. När de flesta människor tänker på vilket material de vill att deras staket ska vara tillverkat av är de två första vanligaste valen aluminium och rostfritt stål. Och även om båda dessa är bra val för olika typer av staket finns det ett antal olika material som är tillgängliga som är lika vackra och erbjuder samma typer av funktioner och säkerhetsfördelar som staket av rostfritt stål och aluminium.

Populärt med kastanjeträ

Ett av de mest populära alternativen i kategorin trästaket är att använda kastanjeträ. Några av de mer traditionella stilarna är platt topp, halvrunda och välvda ändar. Hasselstängsel blir dock alltmer populärt och ger ett elegant och rustikt utseende. Hasselstängslet är ett utmärkt val när det gäller att ge lite karaktär åt din trädgård och även öka säkerheten.

Kastanjestaket: Staket i kastanjeträ med kvalitet

Leverantörer av kastanjestaket

Det finns en mängd olika leverantörer när det kommer till staket i allmänhet och kastanjestaket i synnerhet. Många byggmaterial leverantörer har såklart även denna form av staket och du kan med lätthet hitta staket i kastanjeträ hos:

 • Byggmax
 • XL Bygg
 • Jemfix
 • Beijers
 • Bauhaus

Trästaket är på uppgång

En annan stil för kastanjestängsel är att göra stängslet till ett massivt stycke metall. Dessa typer av stängsel kallas vanligtvis för stängselstolpar. Dessa stängselstolpar i metall finns i flera olika storlekar och kan också ha olika ytbehandlingar, till exempel oljerubbad brons eller borstad nickel. Vilken stil du väljer beror på din budget och vad du föredrar i utseende tillsammans med hållbarhet och funktionalitet.

Staketet skall matcha ditt hem

Även om de olika stilarna av kastanjestängsel är ganska tilltalande är ett av de mest populära materialen lövträversionen. De flesta känner till den vitmålade varianten. Den verkliga skönheten hos dessa staket kommer från träets färg och ytbehandlingens textur. Om du vill matcha utseendet på ditt hem kan du betsa eller måla träet för att uppnå det målet. Du kan till och med få staketet målat i en ljusare färg om du vill, så att det ser ut som om det alltid varit vitt. Ett annat alternativ är att låta betsa överdelen så att den blir helt slät.

Tänk på detta vad gäller Kastanjestaket

 • Du behöver få rätt längd på ditt nya staket
 • Du behöver ha koll på att du får rätt höjd på staketet
 • Du behöver se till att staketet får rätt djup ner i marken
 • Du behöver få rätt kostnad på ditt staket
 • Se till att du får rätt mellanrum mellan de stolpar du skall använda
 • Skall du använda dig av en grind till ditt nya staket
 • Hur fäster du träet i stolparna

Kastanjestaket är starkt och tåligt

En av de bästa egenskaperna hos kastanjestängselstaketet är dess styrka. Den här typen av staket är känd för att kunna stå emot vind och andra typer av väder, så du behöver inte vara orolig för att dina tillhörigheter ska skadas av starka vindar. Inte ens kraftiga stormar med mycket vind ska påverka dessa staket, eftersom de är byggda med stålstolpar och är galvaniserade. Staketet kommer att hålla i många år utan att du behöver oroa dig för att förstöras av ogynnsamma väderförhållanden.

Hållbar lösning med kastanjeträ

Många husägare och företagare väljer också högkvalitativt kastanjeträ för att bygga sina staket på grund av den hållbarhet som det ger. Till skillnad från andra träslag splittras, förvrängs, ruttnar och blir inte sårbart för insektsangrepp och insektsangrepp. Det är också känt för att ha ett naturligt motstånd mot eld, vilket gör det till ett idealiskt material för staket som omger ett hem eller en byggnad. Det är också mycket motståndskraftigt mot termiter, som ofta förstör trästaket, så det kommer att hålla din egendom och dina ägodelar säkra.

Kastanjestängsel

Eftersom dessa staket är robusta och starka är de perfekta för hem, företag och parker. Du kan välja mellan en mängd olika stilar som inkluderar hundtäta, underjordiska, vinyl-, tredubbel- och till och med piketstängsel. Det bästa är att du inte behöver använda tunga material för att konstruera dem, vilket gör den här typen av staket lätt att bygga och underhålla. Om du är intresserad av att lära dig mer om hur man bygger ett staket med högkvalitativt kastanjeträ kan du kontakta en lokal byggare idag. De hjälper dig att avgöra om detta är rätt staket för dina behov och ser till att det byggs på rätt sätt.

Trästaket för din trädgård – varför kastanj är ett populärt val

Ett kastanjestängsel är en ekonomisk tillgång för markägaren, familjen eller ridhuset som vill försköna sin egendom. Kastanjeträ är ett träslag av utmärkt kvalitet, som på grund av sin naturliga motståndskraft mot fukt motstår bildandet av röta och därför är ett överlägset och långvarigt träslag. Det är ett starkt och robust träslag som är lika motståndskraftigt mot alla former av väderpåverkan. Träet finns också i en mängd olika intressanta färgningar som framhäver träets naturliga skönhet och lyster samtidigt som de skyddar staketet mot dåligt väder. Ett staket som byggs av kastanj kan förväntas hålla i många år.

Olika staketstolpar

Ett av de mest påtagliga kännetecknen för denna stil av staketstolpar är de utsmyckade mönster och ytbehandlingar som finns tillgängliga. Förutom att de finns i utsmyckade utföranden kan staketstolparna från stocken fås med rännor eller fasade kanter. Du kan också hitta staketstolpar som har fasade hörn och du hittar till och med några som har fasade sidor. Detta val av utformning ger en stor grad av variation i pris och urval.

Olika användningsområden för kastanjeträ

En viktig faktor när du väljer ditt kastanjehäck eller spaljé är hur träet ska användas. Staket används normalt för att omsluta ett trädgårdsutrymme, men vissa människor gillar stilen på staket som kan hittas i lagerstängsel. Spaljéer och grindar är bara två av de många användningsområden som kan hittas med rätt material och rätt finish.

Billigt med kastanjestaket

Ett annat praktiskt skäl till varför det är ekonomiskt försvarbart att köpa kastanjefäktning är att den kräver lite underhåll. Det behövs ingen målning och ingen färgning heller. Detta innebär att du kan spara pengar och lägga mindre tid på att underhålla ditt staket. Du kan njuta av skönheten på din bakgård varje dag utan att behöva oroa dig för att kontrollera om det finns skador eller tråkigheter.

Trä- eller plaststolpar

Som tidigare nämnts finns det flera olika typer av kastanjestängsel. Ett alternativ är staketet med spår och fasade kanter. Detta staket kan användas för att säkra en ingång till din trädgård och du kommer att upptäcka att det är relativt enkelt att installera. De enda verktyg som behövs för att installera den här typen av kastanjestängsel är en hammare och en såg. Om du bor i ett område där rådjur är vanligt förekommande kan du överväga att använda plaststolpar i stället för massivt trä för att hindra rådjuren från att äta upp kastanjeträdet.

Plastpaneler för bra hållbarhet

Ett andra alternativ som finns när det gäller kastanjefäktning är användningen av plastpaneler. Dessa paneler är mycket attraktiva och du kommer att upptäcka att de är lätta att installera. Det kan vara svårt att föreställa sig en elegant effekt när man försöker se den bara på avstånd. Men när du väl är på nära håll kommer du att kunna uppskatta den vackra effekten som denna typ av kastanjefäktning har.

Kastanjeträ eller plaststaket

Om du inte vill investera i massivt kastanjeträ kan du alltid använda plast som ett alternativ. Fördelen med att använda kastanjestängsel av plast är dock att det är billigare än massiva stängsel. På grund av detta kan du välja att köpa några olika stilar av plaststaket för att passa dina behov. Dessutom är plaststängsel extremt lätt att underhålla. Du kommer att upptäcka att det är extremt enkelt att reparera mindre bucklor eller andra skador så att du inte behöver byta ut staketet.

Kastanjestaket och DIY

Slutligen, om du inte är intresserad av hela DIY-aspekten men ändå vill ha ett staket i din trädgård kan du vara intresserad av att köpa prefabricerade staket. Detta är ofta ett utmärkt val och du kommer att upptäcka att det är extremt lätt att installera. Faktum är att många av de prefabricerade typerna av stängsel är ganska lätta att montera! Förutom att vara lätta att montera är prefabricerade stängsel också vanligtvis utformade med extra robusta gångjärn och säkerhetslås som är utformade för att tåla de starkaste vindarna och andra väderförhållanden. Som du kan se finns det många olika alternativ när det gäller trästaket till din trädgård.

Petter Hedman

2 reflektioner på “Kastanjestaket: Staket i kastanjeträ med kvalitet

 1. Pingback: Stängsel och staket för ditt hus och trädgård | DreamRooms

 2. Pingback: Staket: Olika stängsel för din trädgård | DreamRooms

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *