3 enkla steg för att tjäna pengar på nätet för nybörjare

tjana pengar nyborjare

Skapa inkomster på nätet

Bloggandet har snabbt blivit ett sätt för människor att tjäna pengar på nätet. Det bästa sättet att börja tjäna pengar på att blogga är att bli affiliate för ett företag eller en annonsör. Affiliatemarknadsföring innebär att du marknadsför en produkt eller tjänst och får en provision när du gör en försäljning. Här ser du hur du kan skapa trafik till din blogg för att öka chanserna för att skapa försäljningar.

Tjäna provision som affiliate

Den provisionen kan man tjäna på olika sätt, bland annat genom att betala per klick-annonsering (PPC), betala per åtgärd (PPAA) och betala per ledtråd (PPDL). Om du marknadsför affiliateprodukter eller -tjänster kan du överväga att inrätta en blogg som stöder annonsörerna med innehåll som leder trafik till deras webbplatser.

Google AdSense är ett alternativ

Ett sätt att tjäna pengar på nätet är genom Googles AdSense-program. En annons visas på din blogg som matchar annonsörens tema och du får en del av varje klick. Om du vill tjäna pengar på din blogg registrerar du dig för ett AdSense-konto och följer instruktionerna. När du har kontot loggar du in och klickar på ”AdSense Basics” bredvid längst ner på sidan. Under ”Hur man börjar tjäna pengar” klickar du på ”Börja tjäna pengar”. Du kommer då att få en sida med olika AdSense-alternativ.

tjana pengar nyborjare

Det enklaste sättet att tjäna pengar med AdSense är genom affiliatemarknadsföring. Med affiliate-marknadsföring avses att någon köper en produkt eller tjänst från någon annan och sedan får en provision för att sälja den. Denna provision baseras på försäljningspriset minus handlarens kostnad. Det finns många populära produkter och tjänster som används som grund för affiliatemarknadsföring.

Skapa en sajt med i rätt nisch

Bloggare som försöker hitta ett sätt att tjäna pengar på nätet bör överväga att skapa en blogg med anknytning till sin nisch. Bloggare kan välja att antingen skriva om sina hobbies eller sina passioner och tjäna pengar på sina bloggar i enlighet med detta. Ett exempel på ett bloggämne kan vara hur man bygger en e-bok som läsarna kommer att älska. Bloggaren skulle sedan kunna gå samman med en webbplats som säljer information om hur man bygger e-böcker och sälja annonser relaterade till sin blogg.

Affiliateprodukter inom din nisch

Ett annat sätt för bloggare att tjäna pengar på sina bloggar är att sälja affiliateprodukter. För att tjäna pengar på denna typ av bloggande måste en bloggare registrera ett domännamn, skapa en webbplats för att sälja affiliateprodukterna och sedan marknadsföra produkterna på sin bloggwebbplats. Den enda nackdelen med denna metod är att potentiella kunder kanske inte känner till affiliateprodukterna. Om en kund vill beställa produkterna måste de söka efter dem på Internet. Bloggare kan också bli anslutna till andra företag och sälja annonsutrymme på bloggen.

Sponsrade inlägg

Ett annat sätt för en bloggare att tjäna pengar på nätet är att publicera sponsrade blogginlägg. Sponsrade blogginlägg är annonser som placeras i bloggen och som är relaterade till innehållet i bloggen. Om en blogg till exempel diskuterar hur man bygger en e-bok kan man publicera sponsrade inlägg som innehåller länkar till ställen där man kan köpa e-böcker. Denna metod är den enklaste eftersom det inte finns några produkter att tillverka eller leverera.

Skapa en Youtube kanal

Det tredje enklaste sättet att tjäna pengar på en blogg är att skapa en YouTube-kanal. För att tjäna pengar på YouTube-kanalen kan en bloggare välja att skapa ett konto hos Google AdSense. När en person klickar på en av annonserna i en video som läggs upp på kanalen kommer han/hon att debiteras för detta. Eftersom annonserna visas direkt i videospelaren kommer bloggaren att debiteras en liten avgift varje gång någon klickar på en av annonserna.

Beslutsamhet och hårt arbete

Även om det kan kräva mycket hårt arbete och beslutsamhet kan personer som vill tjäna pengar på en blogg tjäna pengar på nätet. Det finns flera sätt att tjäna pengar på en blogg, och de metoder som anges här är de mest populära. Andra populära metoder som andra bloggare använder sig av är: att sälja annonsutrymme på sin blogg (betala för varje klick), att sälja annonser i bloggens resursbox (betalas per inlägg eller per månad) och att sälja affiliateprodukter på sin blogg.

Petter Hedman

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *