Fem sätt att tjäna pengar på att blogga

tjana pengar bloggning

Inkomst via din blogg

Gissa hur många som kommer att starta en helt ny blogg i dag? Tusentals! Med WordPress är det så lätt att komma igång och tusentals webbplatser översvämmas av dem varje dag. Det innebär tusentals nya domäner, wordpress.com, blogger, blogspot och massor av andra gratis och betalda domäntjänster som lanseras dagligen för att konkurrera med dig.

Tydlighet ger fördel på Internet

Det betyder att du måste ha en tydlig och fast inställning till vad du ska blogga om och hur du ska tjäna pengar. Nyckeln är att fokusera på att tillhandahålla kvalitetsinnehåll och fokusera på vad din publik letar efter.

bloggning tjana pengar

Öka ranking och din försäljning

Om ditt mål är att bli nummer 1 på Google för ”bästa djurfoder” och du har en blogg om djurfoder måste du se vad de gör och göra det bättre! Om dina konkurrenter bara har textinnehåll, varför inte göra videor? Och om dina konkurrenter använder text + video kan du använda andra format, t.ex. ljud i podcasts, eller skapa infografik eller tävlingar i sociala nätverk för att få mer aktivitet.

Oavsett vilken nisch du har, måste du göra mer och vara bäst.

Nu ska vi prata om monetarisering!

När du har en bra webbplats med en hyfsad mängd trafik kan du fokusera på hur du kan tjäna pengar på din webbplats. Du behöver inte publicera ett nytt blogginlägg varje dag, utan du kan i stället lyfta fram det du redan har och göra mer.

5 sätt att tjäna pengar nu med din blogg

1. Affiliate-marknadsföring

Affiliate-marknadsföring är ett av de bästa sätten att tjäna pengar på nätet, det finns tusentals produkter och tjänster som du kan marknadsföra. Du pratar troligen redan om andra produkter och tjänster på din webbplats, så varför inte få betalt för det?

Sök efter dina favoritsajter och favoritprodukter på nätet och du kommer att se att de flesta av dem har affiliateprogram.

2. Sponsrade artiklar

Det finns en stor efterfrågan på trafik och backlinks på internet. Dessutom finns det webbplatser som Rocketlinks, Ebuzzing osv. som kopplar samman bloggare med annonsörer för att placera sponsrat innehåll på deras webbplatser. Det innebär att du kan få betalt för att skriva om relevanta ämnen på din webbplats. Vissa annonsörer betalar hundratals pund för bara några få artiklar!

3. Skapa din egen produkt

Beroende på vilken nisch eller vilket ämne din blogg handlar om kan det vara bäst att skapa en egen produkt eller tjänst. Det kan vara en e-bok, en onlinekurs, en medlemssida, en konsult eller coach och många andra saker. Om människor kan hitta ditt innehåll dagligen eller varje vecka är det ingen tvekan om att de kommer att köpa en av dina premiumprodukter!

tjana pengar bloggning

4. Skapa en sändlista

Oavsett vilken nisch (eller domän) du är verksam inom är det viktigt att ha en e-postlista. När du har skapat ett formulär (för ditt nyhetsbrev) kan du få kontaktuppgifter om besökare som prenumererar varje dag, och du kan skicka nyheter och personliga e-postmeddelanden till dem som är intresserade av din webbplats. Detta är ett måste, särskilt om du planerar att lansera en produkt eller tjänst. Det är ett utmärkt sätt att hålla kontakten med dina besökare/prenumeranter.

5. Google Adsense

Den sista metoden i listan är Google Adsense. Detta är det enklaste sättet att annonsera på din webbplats. Google gör allt arbete, inklusive annonshantering, klickfrekvens, betalning osv. Även om detta är en enkel metod är den dock bara effektiv när du har mycket trafik.

Jag hoppas att den här artikeln ger dig några nya idéer om hur du kan tjäna pengar med din befintliga eller framtida blogg! Det finns massor med vägar du kan ta med din blogg för att göra den framgångsrik och tjäna pengar. detta är de vanligaste sätten många använder för att skapa sig en inkomst via webben.

Petter Hedman

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *