Hur du tjänar pengar som affiliate!

Ordet affiliate betyder på Svenska ”partner”, och det är precis vad du blir till de företag som du väljer att samarbeta med och göra reklam för på din hemsida eller blogg. Här kan du läsa mer: Vad är affiliatemarknadsföring

Starta som affiliate

 

Alla kan göra det och de är ett av de absolut enklaste sätten att böra tjäna pengar online utan massa kunskap sedan tidigare. Affiliate marknadsföring är nämligen väldigt enkelt och handlar mest om att du ska välja ut rätt reklam till din hemsida, eller välja ut passande länkar som du placerar ut i dina artiklar om intressanta produkter du skriver om.

Hur mycket pengar kan jag tjäna som affiliate?

Har du mycket besökare och har förmågan att övertyga andra om att gå in på de länkar som du har på din hemsida så kommer du få procent av de sälj som du genererar. En del program får du också en fast provision för de sälj som dina länkar genererar.

Det finns inga gränser på hur mycket pengar du som affiliate kan tjäna, och de företag du väljer att bli partner med blir mer än glada för varje sälj som du genererar till dem.

Hur mycket trafik behöver jag ha för att tjäna pengar?

En del reklam är bättre än annan, och det beror också mycket på hur bra du är på att välja ut rätt reklam för din målgrupp på din hemsida eller blogg.

Skapar du en sajt i ett segment där det är mycket trafik, så finns ju chansen att du får större framgång såklart. Det finns en mängd sajter och nischer att arbeta inom.

Många arbetar med sajter inom rabattkoder, tandblekning, resor, flygresor, smslån. företagslån, tandblekning, kreditkort, bingo och casinospel. Det finns många andra bra nischer och affiliate projekt att ge sig in i. Det viktiga är att du gör en analys av vart du skall skapa och sedan genomför dina planer.

Måste jag ha en hemsida för att vara affiliate?

Nej, idag tillåter de allra flesta affiliate program även marknadsföring av deras produkter via social medier så som Facebook, Twitter och Youtube. Detta beror på att företag idag har förstått att personer med mycket följare på sina sociala konton också har ett stort inflytande.

För dig som har ett stort antal följare på sociala medier har du stor chans att tjäna mycket pengar som affiliate. Allt handlar om att du ska få dina länkar och reklam framför så många som möjligt och helst ska det gå snabbt.

Av den anledningen fungerar sociala medier väldigt bra och är den metod som flest affiliates inriktar sig på idag. Har du mycket följare på dina sociala medier så är du näst intill garanterad att tjäna pengar på att skriva om andra företags produkter som du sedan länkar till.

Kostar det något att vara affiliate?

Nej det kostar dig absolut inget att registrera dig som affiliate. Dock kan kostnader tillkomma om du väljer att skapa hemsidor som du delar dina länkar och reklam på.

En annan faktor som kan göra att det kostar pengar för dig att tjäna pengar som affiliate är att du väljer att marknadsföra dig för att få besökare.

Att få besökare till din hemsida eller din sociala profil är nämligen A och O för att du ska kunna tjäna pengar som affiliate. Utan besökare så blir det inga klick eller sales som du får pengar för.

Att lägga lite pengar på marknadsföring av din hemsida kan vara en bra affär om du i gensvar får många klick och sales genererade via din hemsida.

Petter Hedman

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *