Webbutiken Smycken För Alla Säljes ”SÅLD”

smycken för alla startsida

smycken för alla startsida

SÅLD

På grund av tidsbrist säljer vi nu vår webbutik Smycken För Alla som säljer guld- och silversmycken via dropshipping. Försäljningen avser enbart webbutiken, ej företaget som driver webbutiken (inkråmsaffär). Då allt sker via dropshipping finns inget varulager att ta över.

Vi har drivit webbutiken sedan april 2015 vid sidan av våra ordinarie arbeten men känner nu att vi inte har tid och ork att utveckla och ta butiken vidare till nästa nivå. Vi bedömer att butiken har en bra utvecklingspotential för den som vill få den att växa.

Vi använder idag en leverantör inom EU som via dropshipping levererar direkt till kund med en leveranstid på 2-5 vardagar. Orderhantering sker manuellt och varje order läggs via leverantörens webbgränssnitt. Betalning görs via PayPal. Alla leveranser är registrerade och spårbara samt försäkrade. Leverantören har fungerat utmärkt under den tid vi använt dem och det har varit enkelt att kommunicera med dem vid de tillfällen det har behövts. Trevliga och tillmötesgående.

Vi kan inte överlåta avtalet med vår leverantör, men du som ny ägare till webbutiken kan på ett enkelt sätt teckna nytt avtal med leverantören förutsatt att du har ett svenskt företag. En engångskostnad för detta på €71.40 tillkommer.

Som plattform för webbutiken använder vi WordPress och Woocommerce med Billmate och Swish (manuell, Swish för företag) som betallösningar. Ingen av betallösningarna har någon fast månadskostnad. Betalda tillägg som används i webbutiken är följande: WP All Import Pro + add-on för Woocommerce för produktimport och lageruppdatering, WP Rocket för cache, Woocommerce Table Rate Shipping för fraktkostnader. Temat som används idag för webbutiken är Flatsome. Anskaffningskostnader för dessa tillägg och tema är idag ca. $320. Du som ny ägare behöver köpa licenser för dessa tillägg och temat om du vill fortsätta använda dem då dessa inte ingår i försäljningen. För drift av webbutiken använder vi Cloudways plattform med infrastruktur från Vultr.

Specifikationer på server som används idag:
2GB RAM, 2 Core CPU, 45GB SSD, 3TB trafik
Kostnad: $29/mån

Marknadsföring har gjorts genom i första hand sökmotoroptimering och via Facebooksida som idag har 782 gilla. Sökmotoroptimering är gjord dels genom on-page optimering samt ett antal mindre stödsajter. 8 st. stödsajter, domäner plus innehåll, ingår i köpet av webbutiken, likväl som Facebooksidan. Webbutiken rankar på många sökord, främst sökord med lägre konkurrens, long-tail, men även på sökord med högre konkurrens. Med mer off-page optimering bör det gå att ranka bra även på sökord med hög konkurrens.

I webbutiken idag finns det strax över 1 000 olika produkter i guld och silver.
Leverantören har totalt i sitt sortiment nästan 7 000 olika produkter och då även modesmycken samt guldpläterade smycken så det finns många produkter att utöka butiken med.

Under 2015 hade webbutiken en nettoförsäljning på 23 000kr. Under 2016 fram till 2016-09-30 har vi haft en nettoförsäljning på 34 000kr. Snittorder under 2016 ligger på ca. 330kr, under 2015 var snittordern på ca. 325kr. Kundreturer har varit väldigt få under tiden vi drivit butiken.

Prisfaktorer för produkter:
0- €7.99, 3,30
€8.00- €39.99, 2,75
€40.00-€79.99, 2,30
€80.00-, 2,10.

Prisidé: 40 000kr

I priset ingår domän, logotyp, allt innehåll i webbutiken, text och bilder, exklusive de tillägg och tema som nämnts tidigare. Observera att avtal med leverantören är ett krav för att få använda bilderna. För detta betalas en engångsavgift på €71.40.

Uppgifter om leverantör, statistik från Google Analytics, ranking på sökord m.m. lämnas ut till seriösa spekulanter efter att sekretessavtal har tecknats.

Kommunikation gällande försäljningen sker endast via e-post genom stefan[@]dreamrooms.se eller via vårt kontaktformulär.

Besök Smycken För Alla

Stefan

Jag heter Stefan Johansson och jag driver DreamRooms tillsammans med min hustru. Vi arbetar med e-handel och webbproduktion, men vi kan även utföra andra webbrelaterade uppdrag. Vi driver också webbutiken <a href="https://smyckenforalla.se">Smycken För Alla</a>.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *