SEO – Flygresor och hotell

SEO i resebranschen

Sökmotoroptimering i resenischerna är ett hårt arbete helt klart! Det finns så många enklare vägar att gå när man skall arbeta med Internet, sökmotoroptimering och affiliate.

Det finns dock en uppsjö med sökord att optimera mot och så många fina platser att skriva och arbeta med, så jag älskar det! Flygresor och Hotell är tuffa nischer, men långt ifrån omöjliga att ta bra positioner i.

Uppdatering: Vi arbetar inte längre med den sajten vi nämner här i detta inlägg och hänvisar om flygresor och flygbiljetter hit.

Tålamod i tuffa nischer

Arbetet i tuffa nischer ser ju lite annorlunda ut än i enkla nischer där man liksom tenderar att glida uppåt i sökresultatet med små medel, halvdålig struktur och få länkar.

Inget konstigt med det. I tuffa nischer får man liksom kavla upp armarna och arbeta rejält. Mer text, bättre struktur, mer fokus, bättre sökordsanalys, bredd och spets blir viktigare samt man behöver mer kraft in till sajten.

Det tar tid i de tuffa segmenten

Från rätt sajter om man så säger. Saker och ting betyder mer i tuffare nischer kan man lugnt säga. Man behöver ha mer tålamod, allt tar längre tid och man behöver ha fokus och arbeta tillsammans med tiden för att det skall bli riktigt bra!

Många gånger så slåss man ju med riktigt stora drakar i de mer konkurrensutsatta nischerna och det går ibland inte att ta bra positioner för de mindre aktörerna. De stora har mer resurser, större budget och ett bättre know how helt enkelt. Det finns dock många vägar att ta i många nischer och jag har tidigare pratat om bakdörrar in i nischer. De finns alltid. Det tar bara lite tid att hitta dessa.

Flyg.nu var uppvärmningen

Jag arbetade tidigare med flyg.nu och skrev en massa texter, skapade länkar och buzz runt sajten under en kort tid. Detta arbete gjorde jag under en tid förra året och en tid i början av detta året, 2016.

Johan, som äger sajten var pappaledig och ville ha lite fart på skrivandet under den tiden. Sagt och gjort. Jag gjorde massa arbete och han rankar i skrivande stund som nummer 6-9 för den mycket konkurrensutsatta söktermen flygresor på Google.se.

flygresor-och-hotell-seo

Jag har en del i det sökresultatet och är mycket stolt över att ha hjälpt till att ta den placeringen. Det är tufft i den nischen helt klart. Kul med bra resultat. Nu är det dock dax att gå vidare mot nya djärva mål.

25flygresor.se är nu i fokus

Nu har jag börjat att arbeta med vår nya sajt. Det är ett stort arbete som behöver göras för att vi skall få sajten att ta bra positioner, men det är ju absolut inte omöjligt. Jag gillar när utmaningen är stor och det behövs kraft och list för att ta sig till toppen. Det kommer att vara tufft, men riktigt kul att vara med från början och vara en del om man säger så. Det känns oerhört inspirerande faktiskt.

Nu har jag hittat rätt vad gäller sajt i flygresenischen. En egen sajt där jag tar med mig alla lärdomar från tidigare projekt i nischen. Nu skall jag kavla upp armarna och arbeta med allt vad optimering och annat runt sajterna.

Just nu satsar vi på att skapa texter och bygga inlägg som skall hjälpa vår sajt att ranka bra på Google.se framöver.

Som sagt. Vi arbetar inte med dessa sajter längre utan hänvisar till: Resatillspanien.nu

Sökmotor för flyg och hotell

Petter Hedman

En reflektion på “SEO – Flygresor och hotell

  1. Stefan säger:

    Mycket intressant Petter! Det ska bli spännande att se vad det blir av 25flygresor.se i förlängningen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *