Ny design för Smycken För Alla

Smycken För Alla ny design

startsida-smycken-for-alla-fashionableNär vi startade vår webbutik Smycken För Alla i början av året så använde vi oss av ett tema från WooThemes som heter Superstore men bytte ganska snart till Canvas och ett tillhörande barntema Fashionable, också från WooThemes. Anledningen var att vi tyckte att det första temat hade för mycket grafiska element och våra produkter, smyckena, hamnade lite i skymundan tack vare detta. Efter lite letande och funderande så bestämde vi oss för att byta till Fashionable som var ett mer minimalistiskt tema som bättre lyfte fram våra smycken. Vi har sedan rullat på med detta tema och endast gjort mindre förändringar.

Enkelt, anpassningsbart, responssivt och sökmotorvänligt

Med tiden kändes dock detta tema lite tråkigt och alltför minimalistiskt och vissa förändringar vi ville göra var inte så enkla att genomföra utan att ge sig på och förändra koden för temat. Vi ville helt enkelt ha ett tema som relativt enkelt, i administrationsgränssnittet, gick att förändra och anpassa. Det blev till att göra en del research för att se vad som finns och hur bra de olika alternativen var. Dels vill vi kunna visa våra smycken på ett attraktivt sätt, dels vill vi att våra kunder och besökare ska få en så bra upplevelse som möjligt, samtidigt som webbutiken är top notch teknikmässigt vad det gäller sökmotoroptimering, att temat är responsivt och fungerar lika bra på surfplattor och smartphones.

Flatsome från UX-themes

Vi kom sedan fram till att temat Flatsome från UX-themes verkade riktigt bra och uppfyllde de krav vi ställt upp för det nya tema vi ville ha. Flatsome har en mängd inställningar som kan göras via administratörsgränssnittet samtidigt som det finns en mängd funktioner man enkelt kan använda sig för att anpassa olika sidor och utforma dem som man vill ha dem. Det finns också många färdiga sidmallar med olika layout man kan använda sig av för att presentera sitt innehåll på bästa sätt. Allt detta är som sagt även optimerat även för mobila enheter så upplevelsen blir lika bra oavsett om du använder dig av smartphone eller en vanlig dator.

Den nya designen

För ett par dagar sedan driftsatte vi den nya designen på Smycken För Alla. Med den nya designen kommer även en ny färgsättning som vi tycker passar till våra våra smycken och som lyfter fram dem på ett bra sätt. Vi ville gärna ha ett färgschema med mjuka färger som inte är för påträngande men samtidigt ger webbutiken lite liv, detta tycker vi att vi lyckats med. Det finns även en Önskelista i webbutiken nu som gör att du kan lägga till de smycken du vill ha önskelistan, för att sedan lätt kunna hitta dem om du vill titta på dem igen. Bestämmer du dig för att köpa något i önskelistan så kan du lägga till dem direkt i varukorgen från önskelistan. Registrerar du ett konto så kommer du lätt åt önskelistan även från Mina Sidor. Vi hoppas att du som kund och besökare får bra upplevelse av vår webbutik!

Smycken För Alla ny design

Stefan

Jag heter Stefan Johansson och jag driver DreamRooms tillsammans med min hustru. Vi arbetar med e-handel och webbproduktion, men vi kan även utföra andra webbrelaterade uppdrag. Vi driver också webbutiken <a href="https://smyckenforalla.se">Smycken För Alla</a>.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *