Stängsel och staket för ditt hus och trädgård

Stangsel-staket

Tre populära typer av staket

En del husägare har ett genomarbetat utomhusstängsel för att skydda sina husdjur och barn från rovdjur. Andra föredrar en mer traditionell typ av staket som är utformad för att ge säkerhet på bakgården. Trädgårdsmästare har vanligtvis ett staket för att förhindra att herrelösa djur vandrar in i trädgården. Oavsett vilka personliga preferenser du har är det lätt att hitta ett staket som passar dina behov.

Trästaket är en vanlig och enkel modell

En av de enklaste typerna av staket att installera är ett trästaket. Detta är förmodligen det billigaste sättet att bygga ett staket. Många väljer ett kastanjestaket tex. Till att börja med kan du välja mellan många olika träslag, från cederträ och redwood till bambu och hemlock. Du måste klippa bort eventuella överflödiga trädgrenar så att staketet matchar resten av din landskapsarkitektur. Den genomsnittliga kostnaden för att bygga ett trästaket är mindre än tvåhundra dollar.

Stangsel-staket

Smidesstaket – Ett staket i järn

Smidesjärn är ett annat populärt val för utomhusstängsel. Priserna för detta material är något högre än för vinylstängsel, men de är robusta och hållbara. Dessutom finns smidesjärn i en mängd olika stilar och är lätt att anpassa.

Vinyl- och aluminiumstaket

Vinyl- eller aluminiumstängsel är en av de billigaste typerna av staket att installera. Priserna varierar kraftigt beroende på vilken stil och vilket material som används. Vinyl- och aluminiumstängsel erbjuder god avskildhet samt ett utmärkt brandskydd.

Det finns även staket av plast att tillgå. De är lätta och prisvärda, även om tillfälliga staket av vinyl lätt kan rosta. Om du vill ha en tillfällig stängningslösning är vinylpaneler ett bra val. Paneler finns i flera storlekar, från små paneler som passar i kanten av din trädgård till större paneler som ger avskildhet över hela längden. Vinylpaneler kan lätt tvättas, till skillnad från metall eller trästaket. Om du letar efter en billig lösning kan vinyl vara ditt bästa alternativ.

Hållbart staket i järn

De mest hållbara typerna av staket är förmodligen de som är tillverkade av järn. Järn är extremt hållbart och har en lång livslängd. Järn finns också i många olika stilar, så du kan säkert hitta något som passar din smak. Järnstängsel erbjuder utmärkt hållbarhet, och även om de kräver regelbundet underhåll behöver de inte målas eller ytbehandlas.

Aluminiumstängsel också populärt

Andra typer av staket är bland annat vinyl- och aluminiumstängsel, och var och en av dem har sina för- och nackdelar. Var och en av dessa staket har sina egna fördelar och nackdelar, så i slutändan beror det på dina specifika behov som kommer att vägleda dig när du väljer mellan de olika typerna av staket. Var och en av de olika typerna av staket finns i en mängd olika storlekar, stilar, former och färger.

Oavsett vad du letar efter kan du säkert hitta den rätta staketpanelen som passar dina individuella behov. Till exempel finns aluminium- och smidesjärnstängsel i olika storlekar så att du enkelt kan välja en typ som passar dina behov bäst.

Vinylstaket är ofta en temporär lösning

Temporära stängsel När det gäller en lösning för tillfälliga stängselbehov är vinylstängsel ett populärt val. I allmänhet är de ganska prisvärda och lätta att installera. De finns också i ett antal olika stilar, färger och former. Vinylstängsel kan antingen installeras permanent eller tillfälligt, beroende på dina behov och önskemål. Om du letar efter ett staket som är lätt att installera och underhålla är vinylstängsel definitivt ett bra alternativ.

Trästaket ger en touch av klass

Trästaket Även om trästaket tekniskt sett inte är ett staket kan det ge en fin touch av klass och stil till vilken trädgård som helst. Det finns många olika träslag som används för att tillverka trästaket. De vanligaste träslagen för trästaket är redwood, ceder och vit ceder. Redwood är förmodligen det vackraste träslaget som finns, men eftersom det är mycket tätt är det också mycket tungt. Detta gör det svårt att installera på gräsmattor som är för små eller för stora. Att ta hand om cederträ är ganska enkelt, men att ta hand om vit ceder kräver lite särskild uppmärksamhet.

Piketty stängsel ger skydd och står starkt

Piketty stängsel En bra typ av staket att överväga att installera är piketty stängsel. Även om de inte har samma charm och visuella attraktion som vinyl- eller trästaket, ger de en mycket stark barriär. Till skillnad från träplockstaket, som kan bli vittrade och slitna med tiden, konstrueras vinylstaket med hjälp av endast ett trästycke, vilket gör dem mycket starka och långvariga. Vinylplockare är också lätta att installera, men de håller inte lika länge som cederträ. Precis som trä måste de färgas och behandlas på rätt sätt för att behålla sin skönhet.

Grindar i järn eller trä till ditt staket

Stängsel med järngrindar Stängsel med järngrindar är kanske en av de mest klassiska formerna av stängselkonstruktioner. Om du älskar järn, kommer du också att älska designen av trädgårdsstängsel av järn. De kan användas för att skapa ett traditionellt utseende eller så kan du välja bland en mängd olika moderna järnstaketkonstruktioner. Järnstängsel är ganska slitstarkt och det klarar av alla typer av väder. Faktum är att de flesta järngrindar är tillverkade av galvaniserat stål, så de är extremt säkra att använda runt dina barn och djur.

Petter Hedman

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *