Kastanjestaket: Hur sätter man upp ett staket?

uppsattning-kastanjestaket

Hur man installerar kastanjestängsel – en snabb och enkel steg-för-steg-guide om hur man installerar kastanjestängsel för hemmet, trädgården och många olika utomhusområden. Denna typ av staket är både billig och det är ett robust staket, som vanligtvis håller många år och ger ett bra skydd åt både djur och avskildhet till grannar och annat.

Kastanjestaket är en prisvärd lösning

Kastanjestängsel är en effektiv och prisvärd stängningslösning för en mängd olika användningsområden, och dess naturliga och enkla design passar perfekt i alla miljöer. En annan stor fördel med kastanjestängsel är installationsprocessen. Det är mycket lätt att sätta upp, inga särskilda verktyg krävs och när det installeras på rätt sätt kommer det att hålla i många år.

Kastanjestaket-djur

Vad du behöver;

Pålar

– För att stödja stängselstolparna, finns i längder från 1,3 meter upp till 2,5 meter. Sågade kastanjepålar är idealiska för tillfällig användning, medan runda eller kluvna kastanjepålar bör användas för mer permanenta tillämpningar.

Spade

– För att gräva tillräckligt stora hål för varje stolpe och för att byta ut jorden för att säkra

Hammare/klubba

– För att driva in stolparna ordentligt i marken.

Vattenpass

– För att se till att staketstolparna är jämna (på grund av konstruktionens karaktär är detta dock en fråga om personliga preferenser).

Spänningsstolpar

– De ska placeras i stängselkonstruktionens ändar eller hörn för att stödja spänningen och stabiliteten. Spännstolparna finns i olika längder och storlekar upp till 15-20 cm toppar och 3 m långa.

Uppsättningsmetod

Kastanjestängsel är snabbt att sätta upp och är ett mångsidigt tillfälligt eller permanent stängsel som lätt kan flyttas, återanvändas eller tas ner och lagras.

Installationsprocessen är enkel och okomplicerad. Efter att ha bestämt vilken längd på stängslet du behöver, med tråd och avstånd beroende på önskemål;

  1. Bestäm var du vill ha ditt staket
  2. Bestäm var ändarna och hörnen ska vara.
  3. Markera var varje stolpe ska placeras med pinnar eller markörer om du har sådana.
  4. Gräv tillräckligt stora hål för att spänna stolparna med spaden och mät sedan var de viktigaste kastanjehäckarna ska placeras.
  5. Slå kastanjepålar i marken med en hammare och fyll på med jord för att säkra dem.
  6. Placera stängselstolparna ordentligt i stolparna och se till att de är helt stabila och spända. Detta kan göras genom att dra stolparna så långt som möjligt från grannstolpen. Du kan också använda en trådsil för att spänna trådarna till de spända stolparna.
  7. Se till att stolparna är stabila och upprätt för att stängslet ska bli stabilt och långvarigt.

Enkel konstruktion och enkel uppsättning

För att se till att stolparna är jämna kan du använda ett vattenpass. På grund av utformningen och strukturen hos kastanjestängsel är detta dock inte nödvändigt och beror på personliga preferenser. Strukturen och processen för att sätta upp kastanjefäktningen innebär att det är enkelt att flytta eller omplacera staketet vid behov, vilket gör kastanjefäktning till ett av de mest flexibla alternativen.

Petter Hedman

En reflektion på “Kastanjestaket: Hur sätter man upp ett staket?

  1. Pingback: Stängsel och staket för ditt hus och trädgård | DreamRooms

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *