Betongblandare: Hur fungerar en blandare för betong?

Hur-fungerar-en-cementblandare

Hur fungerar en betongblandare?

En betongblandare (eller betongblandare) är i princip en maskin som vibrerar i hög hastighet för att blanda cement, aggregat som grus eller sand med vatten för att producera betong. Betongblandning sker normalt med hjälp av ett stort transportband. Betongblandarna är konstruerade på ett sätt som garanterar maximal hastighet och effektivitet vid blandningen. De är också vanligtvis kopplade till en motor så att betongblandningen kan flyttas från blandaren till byggarbetsplatsen på snabbast möjliga sätt.

Storlekar, former och tekniker

Betongblandare finns i olika former, storlekar och tekniker. De flesta drivs av el och drivs av bensin. De mest avancerade betongblandarna har ett förblandningsfack tillsammans med en vibrerande verkan för att blanda cementen omedelbart. Förblandningsfacket saknas dock i allmänhet i de flesta kompakta betongblandare.

Betongblandare består vanligtvis av minst tre delar: trumman, skopan eller höljet och drivrullarna. Trumman innehåller betongpulvret som blandas tillsammans med vatten innan det överförs till skopan eller höljet. De andra sektionerna i betongblandaren är blandningscylindern och hydraulpumpen. Drivrullarna kan vara manuella eller automatiserade.

Betongblandare

Våt – och torrblandare för betong

I princip finns det två typer av betongblandare: våt/torr betongblandare och murbruksblandare. Den våta betongblandaren används för att blanda murbruk eller fogmassa för torrväggar. När det gäller en våtblandare är blandningstrumman placerad mellan blandningscylindern och pumpen. Ingredienserna i massan dras in i trumman med hjälp av pumpen och blandas med vatten innan de överförs till spackeln. När de blandas blir de till en massa.

Få rätt konsistens

I den torra cementblandaren blandas cementdamm, vatten, luft och sand. Sand tillsätts till cementen för att göra den mindre klibbig så att blandningen kan spridas jämnt på betongen. Cementstoft tillverkas av fina mineralgrus som är finfördelade. Vatten, luft och damm blandas ihop för att fukta dem och skapa en fin pasta som sedan hälls i formarna. Cementformarna får sedan torka över natten.

Hur-fungerar-en-cementblandare

Eldriven eller bensindriven cementblandare

Det krävs en betydande mängd arbetskraft för att blanda cement dagligen i olika miljöer. Det är därför som de flesta cementblandare måste drivas med elektricitet. De flesta blandare kräver minst en elmotor och en tillhörande brytare för att kunna köras korrekt. Blandare som drivs med bensin anses ofta vara effektivare, men de är också farligare i drift.

Blandare som drivs med elektricitet är mycket stabilare och lättare att använda. På grund av detta används cementblandare i stor utsträckning över hela världen och kvaliteten på dessa produkter har förbättrats av

Petter Hedman

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *